4 Ιουλ 2012

Χρήστος Δήμος


Μεγάλωσε παίζοντας σ’ ένα χωριό των Ιωαννίνων που το λένε Κουτσελιό. Από μικρό παιδί τού άρεσε να γεμίζει τα τετράδιά του με σκίτσα και ζωγραφιές. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε αργότερα στην Αθήνα, όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το κινούμενο σχέδιο και δούλεψε επαγγελματικά γι’ αυτό.
Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας σε διαφημίσεις και βίντεο κλιπς. Συνέχισε να εργάζεται στον ίδιο χώρο αποδεχόμενος την πρόταση ενός στούντιο στο Λονδίνο, όπου και δούλεψε για τη Warner Bros στην ταινία «Space Jam» καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές ταινίες.
Όμως, το μεγάλο του όνειρο ήταν η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έτσι, επιστρέφοντας από το Λονδίνο, εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση. Ασχολείται μ’ αυτή συστηματικά τα τελευταία οχτώ χρόνια.
Έχει εικονογραφήσει 60 τίτλους βιβλίων σε συνεργασία με τους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους καθώς επίσης και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε ο ίδιος, με τίτλο «Ο Ντομάτας Πατατιάς».
Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς εκθέσεις εικονογράφων. Από το 1999 έως σήμερα έχει διδάξει εικονογράφηση και σκίτσο σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Ιωάννινα.
Το 2006 σχεδίασε τα σκηνικά για τη βραδιά κλασικού και σύγχρονου χορού, Copelia, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Χριστουγενιάτικο σκηνικό της πόλης των Ιωαννίνων.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών  Ελλάδος, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αισώπου. Ακόμα είναι μέλος Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου